Foto: az. wikipedia.org

Părea o zi liniștită și normală de sâmbătă. Aș fi dorit să fie așa… Surpriza a venit de la Facebook. Mi-am găsit inbox-ul plin de mesaje prin care mă anunțau că articolele scrise de mine pe blogg și promovate prin intermediul paginii de Facebook Dorite și Nedorite încalcă standardele comunității.

M-a cuprins cea mai profundă furie. Mi-au blocat aproape toate articolele scrise începând cu noiembrie 2018. Nu au scăpat nici articolele despre concerte (fotografiile și filmările fiind private, făcute cu acceptul celor implicați, descărcate pe canalul meu de YouTube), articolele despre Târgul de Crăciun din Sibiu, despre iarna în parc, despre Eminescu, pildele și poveștile. Numărul mare de urmăritori ai acestei pagini, într-un timp relativ scurt, aciditatea cuvintelor mele din finalul fiecărui articol m-au transformat într-o persoană indezirabilă pentru „anumite persoane” care au considerat necesar să-mi „taie elanul”. Nici pe pagina de profil nu am putut să scriu, încercând să-mi avertizez urmăritorii și să le mulţumesc pentru sprijin,deci politica „pumnului în gură”.

Am solicitat Facebook să revizuiască fiecare articol în parte, considerând că nu am încălcat niciun standard. Am fost permanent vigilentă în folosirea cuvintelor, nu am incitat la violență sau proteste de stradă, am reflectat realitatea așa cum am perceput-o prin participare directă la evenimente sau în baza unor documente.

Aștept răspunsul din partea Facebook și îmi doresc să mă lămuresc dacă în România mai există libera exprimare, dacă mai există vreun dram de democrație. Voi continua proiectul pe care l-am demarat în noiembrie anul trecut, cu sau fără Facebook.

S-auzim numai de bine!

14 gânduri despre „PROTEST !

  1. Sunt perseverentă. Voi depăși situația. Mulţumesc !
   Am eu un blestem de la Maria Tănase citire: târâișul șarpelui și pasul gândacului, vâjâitul vântului, pulberea pământului! (să se aleagă de ei) O seară frumoasă !

   Apreciat de 2 persoane

 1. Stai linistita Constanta draga, în România drepturile inalienabile ale omului, nu mai functioneaza de 30 de ani. Odata cu asasinarea Tov. N. Ceausescu si al familiei acestuia, puterea politico-religioasa, economico-financiara este preluata de agenturile secrete din West si Est trecute si falsificate prin pustiul Orientului Mijlociu !
  O duminica binecuvântata cu pace si har ceresc ! Domnul sa te pazeasca si ocroteasca de „surorile si fratii” vânzatori si tradatori de neam si tara, ce poarta mastile ipocriziei perfecte… !

  Apreciat de 1 persoană

   1. Ai grija de tine ! Tot ce gândesti sincer si exprimi în cuvinte scrise pe fb.blog sau celelalte mijloace de comunicare în massa, pot sa-ti atraga multe neplaceri, multi dusmani frustrati si invidiosi, care vor dori sa te elimine virtual apoi real, ducându-te spre stari de descurajare, si depresie.
    Întareste-te si îmbarbateaza-te ! Nu te uita nici la dreapta nici la stânga ! Priveste doar la CER ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.