Foto: adevarul.ro

Am trăit s-o văd și pe asta ! Cu ocazia preluării de către România a președinției UE, fostul președinte Ion Iliescu a transmis, printr-un mesaj postat pe blogul său, generației noi de politicieni din România îndemnul la înțelepciune și responsabilitate.

El subliniază faptul că nu trebuie să se paseze Uniunii Europene eșecurile și neputințele noastre datorate lipsei de responsabilitate a politicienilor din țară sau de la Bruxelles. Mai mult, susține că „nu confruntarea , ci consensul, face lucrurile să progreseze în sensul dorit de noi, toți”

„Criza prin care trece acum Uniunea (n.a. referindu-se la Brexit) nu are cum să nu aibă ecouri și în România. Dar putem alege să fim parte a soluției pentru problemele Uniunii și nu generatori de noi probleme”.

În continuarea mesajului fostul președinte îndeamnă la responsabilitate și la slujirea interesului public și a binelui comun, la solidaritate, la democrație în funcționarea instituțiilor publice și economice. Criza democrației nu poate fi rezolvată cu măsuri de forță, reducând la tăcere vocile critice. În finalul mesajului sfătuiește politicienii să reia dialogul cu cetățenii.

Trebuie să recunosc că este un mesaj de mediere a conflictelor dintre politicienii români, dar și un sfat de „împăcare cu masele”. Însă nu mă pot opri să întreb unde era domnul Iliescu atunci când, nemultumiţi de amploarea corupției în rândul politicienilor, oamenii ieșiți la proteste au fost întâmpinați de către jandarmi cu bastoane, spray-uri și tunuri cu apă ? De ce n-a ieșit atunci, ca în cazul de faţă, să îndemne politicienii partidului (al cărui președinte onorific este) aflat la guvernare la dialog și responsabilitate ? Generația nouă de politicieni PSD este crescută și educată după chipul și asemănarea seniorilor din partid.

     Și-a asumat cineva vreo responsabilitate pentru cele întâmplate în 10 august 2018, căci despre dialog nu se mai pune problema?

6 gânduri despre „Dialog și responsabilitate ?

 1. Am crezut ca a disparut aceasta relicva postdecembrista.Se pare ca nu!
  Nu pot sa uit blestemul, scris pe zidul din stanga Bisericii Ursulinelor(cum cobori pe Magheru),din perioada postdecembrista ’89:
  „Cu Dumnezeu in suflet si Iliescu in blestemele Neamului Romanesc”
  Au trecut 30 de ani si comunistoidul ilici nu a platit pentru Marea Minciuna si Manipulare din Dec 1989,inca!

  Apreciat de 1 persoană

 2. „Chiar si un prost ar trece de întelept daca ar tacea, si de priceput daca si-ar tine gura.” – Proverbe Solomon –
  Acesta este fratele meu…


  …împuscat în urma loviturii de stat bolsevica, condusa de acest „om” si clica securista nemiloasa, sângeroasa, care si-au asasinat conducatorul cu lasitatea tradatorilor iudei, ipocriti, carturari si farisei, egoistiiubitori si lacomi de arginti pentru care si-au vândut sufletele si dreptul la cetatenia cereasca, arzând si chinuindu-si azi sufletele mici în focul judecatii lui Dumnezeu, care-i va arde pâna în maduva oaselor chinuindu-i si zi si noapte pentru sângele fratilor lor, si al tuturor martirilor care si-au parasit tara ocupata de aceasta „caracatita” gretoasa care si-a întins tentaculele peste tot pamântul sugând sîngele oamenilor si al pamântului, distrus de lacomia acestor lipitori libidinoase care acum sunt sub judecata lui Dumnezeu, si vor fi demascati unul câte unul pâna la cel din urma slujitor al dumnezeului acestui sistem rau, „Mamona” vor fi dati jos din vârful piramidei de generatiile tinere ale copiilor inocenti, mult mai inteligenti decât toate serviciile lor sataniste „taina faradelegii” acest clan de mutanti genetici al carui creator este întunericul Locuintei mortii din adâncul abisului încins…
  O zi buna, binecuvântata de Dumnezeu, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.