Știți ce este statul? Are atât de multe definiții complexe încât nici nu mă mai chinui să scriu ce reprezintă. Ce este interesant, „statul reflectă mai mult sau mai puțin interesele societății”. În România statul este ca în fotografia de mai sus, cum s-ar spune, o gaură fără fund și indiferent câţi bani ai pune în gaura asta, niciodată nu vor fi suficienți.

Iar de la o vreme foamea de bani a statului a devenit atât de mare încât nu știe ce să inventeze ca să se mai îndoape. A pândit, a tot pândit pilonul II de pensii, dar n-a știut de unde să-l apuce. L-ar fi mâncat până acum numai că se teme de cele șapte milioane de contributori. Dar nici 8800 de miliarde de euro nu sunt de aruncat. La dracu! Cum să facă? Aha, stai, i-a venit ideea! Pilonul II va fi opţional. Restul…înghite statul.

Și tot nu sunt destui bani. Ce ar fi să mai inventeze ceva ? Ce nu face un părinte pentru copilul lui ? Evident, dacă are o brumă de bani. La 1 ianuarie 2019 s-a născut Contul individual (vărsat într-un cont comun) de economii Junior Centenar.

„Junior Centenar”, nu-i așa că sună bine alăturarea celor două cuvinte? Noi putem fi ilari. Anul trecut voiai o adeverință de la vreo instituție? Pac centenarul lângă antet! Se organiza un concert, pac centenarul ! Și tot așa… Acum inventează statul și un fond de economii pentru copii cu „centenar” . Poate așa momim părinții. Cu sau fără centenar este o altă păcăleală, căci banii se depun într-un cont comun deschis la Trezorerie, nu pot fi ridicați decât la împlinirea vârstei de 18 ani a copilului (excepție făcând problemele de sănătate ale minorului), iar dobânda este de 3% pe an. La fiecare 1200 de lei depuşi de părinte, statul mai adaugă 600.

Și cine garantează că va fi așa peste câţiva ani?

Până la finele anului trecut ar fi trebuit restituite taxa de poluare și timbrul de mediu (abuziv încasate), dar s-a decalat cu o jumătate de an (deocamdată).

La câtă foame are în gât statul, cine știe ce va mai fi! Să nu restituie banii (doamne, ferește !)după… un centenar.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.