Foto: gandul.info

Politicienii şi mass-media fac în continuare supoziții despre cine ar trebui să conducă în aceste şase luni Consiliul UE. Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal german pentru minoritățile naționale, a afirmat de curând, vis a vis de preşedinţia rotativă a României la Consiliul UE, că guvernul de la București „nu este deloc pregătit” pentru acest lucru, explicând că prin „pregătit” se înțelege să fii câștigat încrederea partenerilor europeni în domeniul democrație, al statului de drept, în combaterea corupției. În ultimul timp România a regresat la aceste capitole.

La întrebarea cine ar trebui să prezideze Consiliul UE pe perioada în care România asigură preşedinţia, Bernd Fabritius a declarat că președintele Iohannis este persoana indicată, menționând că premierul Dăncilă este mai mult cunoscută ca o persoană care execută dispozițiile ce-i sunt transmise de către partid și alte persoane, care nu au calitatea de a reprezenta România pe plan european.

Iar eu îmi permit să adaug că Dăncilă va fi de-a dreptul depășită de situație, știut fiind, că nu poate vorbi liber și fără greșeli, nici măcar în limba română, s-a văzut din transmisiunile televizate că nici cu cititul nu stă prea bine, iar, dacă mai încurcă și localitățile (cum de altfel i s-a întâmplat) sau continentele (îmi amintesc de când era europarlamentar și într-un interviu vorbea despre orientul mijlociu fără să aibă habar că nu face parte din Europa), doamne ferește, în ce ne mai bagă.

Dar, cum doamnei cu pricina, printre altele îi lipsește și simțul ridicolului (altfel ne-ar fi „iertat” demult) nu se știe ce ne mai aduce viitorul.

6 gânduri despre „Dăncilă sau Iohannis ?

 1. Ghinion? Nu este ghinion că m-am născut aici, ghinion este că s-au născut aici oameni de rahat, precum Dragnea, Dăncilă, Codrin Ștefănescu…În asta nu-l includ pe Iohannis. Am lucrat cu el 14 ani și îți garantez că este al fel de caracter.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ba mai contează și locul, am o scârbă kilometrică, sunt plecat de atâția ani, și încerc să vă înțeleg ca unul care nu a dat șpagă de 16 ani pe la nicio instituție, nici măcar un euro. Din păcate, unii dintre voi știu exact ce li se întâmplă și tac.
   Nepăsarea și lipsa crasă de educație, a dus din păcate aici, unde o căruță de geambași, conduc o țară.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ai dreptate ! Lipsa de educație și aici mă refer,în special, la educația civică, lipsa de reacție și nepăsarea majorității ne-au adus unde suntem. Sunt o optimistă și continui să „lupt”. De altfel, am cont pe YouTube unde public evenimentele la care particip, indiferent dacă sunt concerte sau proteste. Încă mai sper că românii se vor trezi din letargia care i-a cuprins de foarte mulţi ani.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.