Foto: gandul.info

Din 1 ianuarie România a preluat de la Austria președinția rotativă a Parlamentului European. Însă, situația politică a României îngrijorează ţările din Europa. Acțiunile antieuropene ale Partidului Social Democrat (PSD), care au generat curente Roexit în încercarea de a schimba direcția de orientare spre tabăra „puterilor suveraniste din Europa centrală” şi a induce ideea euroscepticismului au creat neîncredere la nivel european.

În presa franceză, belgiană și italiană s-au publicat articole în care sunt criticate derapajele politice ale partidelor aflate la guvernare în România, considerându-se că sunt preocupate de ofensiva împotriva justiției în încercarea de a evita închisoarea pentru o parte dintre politicienii acuzați de corupție.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că executivul de la București nu a înțeles ce presupune deținerea preşedinţiei europene, iar liderul ALDE din Europa, Guy Verhofstadt a atenționat că România trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept și să pună în aplicare recomandările Comisiei de la Veneția, amenințând cu excluderea din familia ALDE.

Care este reacția politicienilor vizați de criticile europenilor ?

Social-democratul Liviu Pleşoianu îi transmite un mesaj liderului ALDE din România, Călin Popescu Tăriceanu, în care afirmă că „l-ar trimite la plimbare pe penibilul ăsta (referindu-se la Guy Verhofstadt) ” care „nu e nimic altceva decât un apendice submediocru al lui George Soros, o nulitate arţăgoasă care va primi de aici înainte de la mine toate replicile necesare”. În mesajul transmis pe Facebook, Liviu Pleşoianu mai afirmă că s-a „săturat de toți precarii intelectuali ridicaţi pe false socluri europene ! Niște nulităţi agresive care trebuie reaşezate în băncuțele lor”.

Prin urmare, după modelul agramatei Viorica Dăncilă, care anul trecut invitată în calitate de şef al guvernului la Parlamentul European pentru a lămuri situația din România, îşi începea discursul cu „nu am venit să dau socoteală”, social-democraţii au pornit „război” împotriva Europei.

„Frumos şi benefic început !”

Ce nu le convine ?

Credeţi că patriotismul este explicația acestor ieşiri aberante (de şcoală generală, nu de politicieni) ?

Nu fiți naivi ! Îi nemulțumeşte faptul că sunt criticați pentru încălcarea principiilor de drept, faptul că sunt „arătați cu degetul” în cazurile de corupție până la cel mai înalt nivel, că nu şi-au respectat angajamentele asumate față de Uniunea Europeană, că sfidează poporul român şi încalcă drepturile democratice ale acestuia şi (nu în ultimul rând) faptul că nu se pot folosi de fondurile europene după bunul lor plac.

6 gânduri despre „România a preluat Președinția Consiliului UE

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.