Cu toții ne-am bucurat când au apărut magazinele partener PayPoint. Nu trebuia să te mai deplasezi la bancă, la furnizorul de electricitate sau gaz. Pentru mulţi dintre noi (mă refer la cei care nu folosesc internet bankingul sau aplicațiile de pe telefon) era foarte simplu. Mergeai la magazinul alimentar să-ţi faci cumpărăturile, plăteai şi facturile, ratele, asigurările. Ba puteai încărca şi cartela telefonului mobil. Între timp lucrurile s-au schimbat, nu în ce privește serviciile pe care le oferă această modalitate de plată, ci în privința magazinelor sau punctelor PayPoint, care sunt tot mai rare.

Bănuiți pentru ce stau acești oameni la coadă ? Imaginile nu vă reamintesc de cozile din „epoca de aur” ? Doar că atunci erai nevoit să aştepţi cu orele pentru lapte, unt, pâine, carne, mezeluri. Acum stai la coadă, în stradă, să plătești facturile, ratele, asigurările.

Nedumerită, după ce am făcut fotografiile, am vrut să mă conving personal că nu nostalgia îi adună pe oameni. Așa că am pornit pe jos, la pas, în căutarea reclamelor care te avertizează de prezenţa PayPoint. Am renunțat când am ajuns la concluzia că acel mic chioșc (vezi fotografiile) era singurul într-un cartier mare de blocuri din Sibiu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.