Foto: Simion Mechno/Agerpres

    Reținută de câteva mici
probleme cotidiene scriu cu întârziere despre acest subiect. Dar cum nu putea să treacă neobservată noua strategie a acestui important personaj m-am apucat de scris.

    Despre ce este vorba de fapt? Marți, în cadrul unor discuții la nivel european, Eugen Orlando Teodorovici, care încă mai este Ministru de Finanțe în cadrul Guvernului României, afirma limitarea permisului de lucru într-un stat din Uniunea Europeană la maxim 5 ani, fără drept de reînnoire în acea ţară. Citez din declarație ” Maxim 5 ani și, după 5 ani, la revedere, te duci în altă ţară și îți cauți loc de muncă”.

    Ce ai zis domn ministru? Îmi faci greață de nici majusculele nu vreau să la mai folosesc a propos de persoana ta. Majusculele înseamnă respect, iar eu nu pot respecta un mare ignorant, o persoană care nu mă reprezintă și nu reprezintă pe niciun român. Vrei să-i transformi pe români în nomazi? 5 ani aici, 5 ani dincolo și…tot așa ? Băi, om de nimic, acestea sunt gândurile tale? Asta pregătești celor care pleacă din cauza voastră să lucreze în altă ţară ?

Într-un interviu acordat a doua zi după ispravă, declară : Nu reprezintă în niciun fel poziția Guvernului... Poate a fost o declarație nefericită sau o exprimare nefericită, mai bine spusEste modul în care eu acționez față de români, fie că sunt în țară sau în afara țării și nu cred că este vreun argument în sensul de vreo măsură sau acțiune de-a mea care să fie împotriva, împotriva vreunui român… Am văzut cum acționezi. Îți găsești cu greu cuvintele și te mai și bâlbâi.

Așa crezi tu că vei putea limita exodul românilor ? Încălcând principiul liberei circulații în spațiul european ? Ce făceai tu în ’89 când mulţi oameni printre care și tineri de 18 ani (ca și tine) cădeau secerați de gloanțe în București, Timișoara, Sibiu și alte orașe din țară luptând pentru drepturile și libertățile lor, inclusiv pentru dreptul la libera circulație ?  Ți-a fost rușine când Comisia Europeană a avertizat asupra principiului pe care îl încalcă afirmaţiile tale?  Nu cred.

Păi, nefericit te exprimi tot timpul și ca un mare diplomat le transmiţi celor care au postat pe pagina ta de Facebook comentarii nefavorabile aceleași lucruri și gânduri pe care ți le-au scris ei. N-am ce să zic, frumos pentru un politician !  Nu de tupeu duci lipsă, altfel cum să explic faptul că în anul 1991, având numai liceul terminat, erai angajat ca referent la Direcția Generală de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din cadrul Ministerului Transporturilor, un minister foarte important. Abia în 1993 începeai cursurile universitare. Și asta în timp ce mulți români, absolvenți de studii superioare nu-și puteau găsi un loc de muncă pe măsura studiilor lor.

Mâine este 1 Decembrie, Ziua Națională a Romăniei, a  României condusă de oameni care îi pătează în fiecare zi numele și care ne fac de rușine. Ce pot să mai spun ? La Mulți Ani, România ! Știu… că poți !

Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să-i dați like !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.