Și, când mă așteptam cel mai puțin și mă întrebam dacă voi putea scrie curând vreun articol despre un eveniment dorit, a căzut trăsnetul. Pentru un rocker vestea chiar a avut efectul unui trăsnet. Dream Theater revine în România și nu oriunde, ci chiar în Sibiu.

Asta, da, veste ! Îi vedeam pentru prima dată live (mea culpa) în concertul de la Arenele Romane din 20 mai 2017. Patru muzicieni de excepție și prin asta îi numesc pe: John Petrucci, John Myung, Jordan Rudess și Mike Mangini ne-au vrăjit cu armonia perfectă a sound-ului lor, cu trecerile subtile și intens studiate de la rock ( pe alocuri cu influențe orientale) la jazz sau muzica clasică, cu solo-urile în care și-au dovedit priceperea și virtuozitatea. Și totul a fost completat de vocea inconfundabilă a lui James LaBrie.

Despre ARTmania ce pot să spun ? Din 2006, anul nașterii festivalului de rock de la Sibiu, am văzut cum a crescut an de an, cum s-a maturizat. Fondatoarea acestui proiect de suflet devenit realitate, Codruța Vulcu, s-a maturizat odată cu acest festival, a realizat că în cadrul festivalurilor de profil exista o nișă mai puțin explorată, prog rock – prog rock metal, pe care a valorificat-o în ultimii ani.

O veste puțin spus dorită, o veste extraordinară ! Mulțumesc, Dream Theater ! Mulțumesc, Codruța ! Mulțumesc, ARTmania ! Ne revedem la vară !

Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să apreciaţi dând like pe site-ul doritesinedorite.com !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.