Nu-i așa că abia ați așteptat deschiderea Târgului de Crăciun?  Și nu numai noi sibienii, ci și cei din județele vecine au venit. Jumătate de oraș paralizat de traficul infernal, taxiuri insuficiente, îmbulzeala cu care începem să ne obișnuim atunci când vine vorba despre acest eveniment.
Știam că anul acesta va fi o noutate. În locul falnicului brad natural în Piaţa Mare a fost instalat un brad confecționat din aluminiu cu inserții luminoase LED. Desigur, cârcotașii au început să comenteze că nu e natural, că la cei 11 metri ai lui este prea mic, că nu e amplasat unde trebuie, că e o glumă, că nu se mai ţine cont de tradiție. Într-un cuvânt că ne face orașul de rușine.
Eu personal apreciez această inițiativă. Consider că era momentul ca autoritățile să dea un semnal în sensul înlocuirii bradului natural cu unul artificial.

Nici nu arată atât de rău dacă este luminat! Cu aprinsul luminiţelor a fost mai greu. Știți, printre altele, ce apreciam la Iohannis?  Punctualitatea. Actualul primar nu excelează la acest capitol. Așa că o piaţă plină a așteptat numărătoarea inversă care nu mai începea, deși era trecut de ora anunțată

În rest, ca și în anii trecuți, căsuțe cu dulciuri, cadouri,  langoși, vin fiert, produse tradiționale din carne de porc. Atmosfera de Crăciun a fost completată de acordurile la nai ale lui Radu Nechifor și de vocea inconfundabilă a Paulei Seling.  Nu am uitat de patinoar. Nu este o noutate, doar că în ultimii ani se renunțase la el.


    Dar să nu fiu răutăcioasă, în Piaţa Mare mirosurile de langoși fierbinţi și de vin fiert cu scorțișoară și lămâie îți stârnesc nostalgia copilăriei și îți reamintesc că sărbătorile de Crăciun se apropie.

Fotografiile și filmările din acest articol sunt din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.